x
Categorieën
Productvergelijk
Er zijn nog geen producten om te vergelijken
Veilig betalen met PayPal
Veilig betalen met iDEAL

Geschiedenis sinds 1856

Drijfriemenfabriek T.H. Haagen

De Drijfriemenfabriek T.H. Haagen werd opgericht in augustus 1856 te den Haag voor de fabricage van lederen drijfriemen en andere technisch lederen artikelen. Producten welke indertijd voornamelijk geleverd werden aan schippers en de laatste jaren de grootste afzet vinden in diverse takken van de industrie, zoals scheepsbouw, machine- en apparatenbouw, transport etc.

In 1858 verhuisde het bedrijf van Den Haag naar Rotterdam. In 1881 werd er een 2e vestiging geopend in Londen.
Op 1 juni 1897 werd een ander pand in Rotterdam gekocht, dit was een voormalige bierbrouwerij. De kosten van het pand waren indertijd 25.610 gulden.
Rond het jaar 1900 werd het maximale aantal personeelsleden bereikt, er werkten toen tussen de 100 en 125 mensen. In die tijd werden er 1200 á 1300 huiden per week ingekocht. In 1908 werd de 3e vestiging geopend in Waspik. De eerste manchetten werden gemaakt in 1918.

Toen de Tweede Wereldoorlog op uitbreken stond werd er, om te voorkomen dat de voorraad leer snel uitgeput zou raken, 80.000kg leer ingekocht. Tijdens het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 werd het pand geheel verwoest. Op 22 mei 1940 werd er echter al weer vooruit gekeken, hoe nu verder, de eerste orders kwamen toen al weer binnen.

Op 22 november 1940 nam de firma Haagen de firma Roest over. Roest was gevestigd in het pand waar wij tot aan de verhuizing van April 2006 gevestigd waren. In 1953, tijdens de watersnood, heeft het pand in Krimpen aan de Lek tot vlak onder de begane grond onder water gestaan. Dit is in vogelvlucht de geschiedenis van Haagen.

Draaijer Technisch leder

De firma Draaijer Technisch leder (D.T.L.) voorzag met name de bronbemalingswereld van onderdelen.

Haagen Draaijer Technisch Leder B.V.

In 1994 zijn beide bedrijven samengegaan in de huidige firma Haagen Draaijer Technisch leder B.V. Met 150 jaar ervaring in het vervaardigen van producten voor de bronbemaling scheepvaart en industrie, biedt Haagen Draaijer u dat stuk vakmanschap en kennis wat noodzakelijk is om u als afnemer kwalitatief het beste te kunnen bieden. Door de verhuizing in 2006 naar een nieuw bedrijfspand zijn wij nog beter in staat u van dienst te zijn en in te spelen op al uw wensen.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Klik hier om onze privacy verklaring te lezen.